2018 metai NT rinkoje

2018 m. į NT rinką atnešė palankius vėjus. Pastebėta, kad praėjusieji metai buvo vieni produktyviausių per pastarąjį dešimtmetį.  Tad kokia nekilnojamojo turto rinka iš tiesų buvo 2018 metais?

Trumpai pristatysiu jums butų ir namų pardavimo sandorių tendencijas, vyravusias praėjusiais metais Vilniaus mieste. Atskleisiu, kokie būstai 2018 m. buvo populiariausi tarp naujakurių ar investuotojų.

Ženkliai išaugo parduotų butų skaičius

Lyginant su praėjusiu dešimtmečiu, parduotų butų skaičius praėjusiais metais Vilniuje pasiekė bumą. Susumavus pirminės ir antrinės rinkų pardavimų skaičių, per pusmetį Vilniuje buvo sėkmingai parduoti net 10 076 butai. Pardavimai ypač išaugo II ketvirtyje (gegužę), dažnesni sandoriai taip pat pastebėti ir spalio bei lapkričio mėnesiais. Šis skaičius dvigubai viršija 2009 m. rezultatą, kuomet per visus metus parduota vos 4 320 butų.

Parduotu butu skaicius Vilniuje 2018

Domina būsto pardavimas? Sužinok jo vertę dabar

Kokie butai  – seni ar nauji – populiariausi Vilniaus rinkoje?

Akivaizdu, kad greičiausiai išgraibstomi naujos statybos (nuo 2000 m.) butai. Jų per praėjusius metus įsigyta 5 695. Įdomu tai, kad populiariausias Vilniaus miesto rajonas šiuo atžvilgiu yra Pilaitė – pardavimai jame sudaro net 14,30% visų parduotų naujos statybos butų dalies. Kiti populiarūs regionai yra miegamasis rajonas Pašilaičiai ir strategiškai patogūs Naujamiestis bei Šnipiškės.

Senos statybos butų pardavimai kiek atsilieka – 2018 m. jų parduota maždaug 1 300 mažiau. Beje, kitaip pasiskirstę ir geidžiamiausi rajonai. Daugiausiai senos statybos būstų parduodama tokiuose mikrorajonuose kaip Žirmūnai ir Naujamiestis. Turbūt nestebina ir tai, kad nemaža (6,8%) dalis minėtų parduota ir Senamiestyje.

Parduodamų butų pasiskirstymas pagal statybos metus 2018

Dažniausiai parduodami butai – vieno ar dviejų kambarių?

Visgi kai kurios tendencijos senos ir naujos statybos namų atžvilgiu išlieka panašios. Pirkėjai labiausiai vertina dviejų kambarių būstus. Tiesa, pastebėta, jog gana populiarūs senos statybos namuose išlieka ir vieno kambario butai, o štai naujos statybos – trijų kambarių. Mažiau susidomėjimo sulaukia keturių ar daugiau kambarių butai.

Parduotų butų pasiskirstymas pagal kambarių skaičių

2018-ieji buvo sėkmingi ir parduodant bei įsigyjant namus

Namų pardavimų skaičius pernai taip pat pasiekė bumą. Pastarąjį dešimtmetį sandorių nuosekliai daugėjo, o štai 2018 m. jų skaičius net dvigubai viršijo 2007 m. statistikos rodmenis. Praėjusiais metais Vilniuje namų iš viso parduota 167 daugiau nei užpernai ir 1 041 daugiau nei 2009 m., kai NT sandoriai buvo pasiekę žymų nuosmūkį.

Parduotų namų skaičius Vilniuje 2018

 

Ar ši statistika išliks panaši ir šiais metais? Nekilnojamojo turto rinkoje tikimasi išlaikyti panašią pardavimo sandorių sėkmę. Apie esamą NT rinką, jos eigą ir pokyčius 2019 m. dar būtinai pranešiu jums kituose pristatymuose. Jeigu turite klausimų – susisiekite.

Rezervuokite nemokamą konsultaciją

Call Now Button